Septička jama se toliko napunila, a ženi padne na pamet da pitaju prvog suseda, udaljenog nekih par kilometara, jer je mlađi i školovaniji da reši problem sa jamom… U nekoj zabiti živeli dvoje, stariji par, od po nekih 60-tak godina. Prava seoska idila, jednostavna kuća, bašta, voćnjak… Jednog dana im se pojavio problem sa poljskim WC-om. Naime, septička jama ispod se toliko napunila, da je postajao skoro neupotrebljiv. Stari se zabrinuo, ne zna što da radi…

Ženi padne na pamet da pitaju prvog suseda, udaljenog nekih par kilometara, jer je mlađi i školovaniji… Stari to i uradi, ode do suseda jedno jutro i objasni mu situaciju, sve po redu… Ovaj je razmišljao trenutak, a onda mu savetovao da siđe u grad i nabavi dva štapa dinamita…jedan sa kraćim, a drugi sa dužim fitiljem. Onaj sa dužim fitiljem bi trebao gurnuti na dno septičke jame, a ovaj kraći pod sam WC i potpaliti fitilje istovremeno.

Nacrta on šemu i objasni da će prva eksplozija dići WC u vazduh, a druga bi trebala sadržaj iz jame razasuti okolo po livadi i na taj način je nađubriti. Nakon toga bi WC pao nazad na mesto i problem je rešen.

Stari srećan, zahvaljuje se, ode, nabavi dinamit, brzo dođe kući i pravo do WC-a. Postavi dinamit, potpali fitilje i sakrije se iza jednog drveta, malo dalje. Nije odmah primietio da je posle nekoliko trenutaka iz kuće izašla njegova žena i pošla prema WC-u. Tek kad je čuo zatvaranje vrata, shvatio je šta se dešava.

Taman je pošao da viče i dozove je…kad ono booooooooooom… Prva eksplozija diže WC u vazduh…booooooooooooom…druga stvarno isprazni septičku i WC pada nazad na mesto.

Trči stari, otvara vrata i vidi unutra baba sva ugruvana, ali živa i pita je sav uspaničen i preznojan: “Jesi dobro?”

A, baba će: Jesam, i sva sreća pa nisam prdnula u kuhinji…