“GOVEDO JEDNO, G**NO JEDNO, DOLAZI OVAMO!” Žena iz Leskovca tukla i bacala decu kao krpene lutke po sobi, zastrašujuće nasilje SNIMILE KAMERE (UZNEMIRUJUĆ SADRŽAJ)

Za zastrašujuće nasilje koje se odigralo u Leskovcu tokom proteklih meseci saznalo se samo zahvaljujući bezbednosnim kamerama postavljenim unutar soba. Iako snimci jasno prikazuju žensku osobu, navodno majku, kako se krvnički iživljava nad dvoje male dece, u momentu ih bacajući kao krpene lutke po sobi, pred sudom je zahtev da video bude izuzet iz postupka koji je protiv nje pokrenuo otac dece A. S. (32).

Prema trenutno dostupnim informacijama, žrtve brutalnog iživljavanja su dečak i devojčica starosti samo četiri, odnosno šest godina.

“Blic” je imao uvid u pomenute snimke i zbog njihovog izuzetno uznemirujućeg sadržaja, nećemo ih objaviti. U okviru teksta je nekoliko slika iz pomenutih videa koje ćemo što blaže predočiti.

Na jednom od njih se vidi žena koja sedi na ivici kreveta, puši cigarete i gleda nešto na mobilnom telefonu. Dečak joj prilazi, ona u jednom trenutku naizgled pokušava da mu zakopča rajsferšlus, da bi već u narednom počela da viče: “Ovo nije normalno”. Dok dete vidno uplašeno stoji, ona nastavlja da urla na njega, ali i da ga mučki udara. Uz plač četvorogodišnjaka prolama se i njena vriska: “Ovo nije normalno”. Udarci nisu prestali sve dok dečak nije uspeo da izađe iz sobe. Nije poznato da li se teror tu završio jer uskoro i ona napušta prostoriju, gde se snimak i završava.

Na drugom snimku, na krevetu su ženska osoba, devojčica i dečak. Ženska osoba, za koju se, ponavljamo, navodi da je majka zlostavljanih mališana, čini se da nešto traži deci. Oboje to pokušavaju da nađu oko nje, gledajući da ne traže tik uz nju. Već u narednom trenutku ona se okreće ka devojčici uz: “Hoćeš li da te zgazim više?”

– Ne – čuje se tih dečiji glas.

– Kravetino jedna – odgovara na to navodna majka devojčice.

Deca nastavljaju da pažljivo traže nešto po krevetu, a potom pokušavaju da napuste sobu. Dok se četvorogodišnjak trudi da neprimetno siđe s kreveta, ponovo se čuje glas žene. Iako prilično nerazuman, čini se kao da pita da li neko dete ide bez čarapa, a odmah zatim, dok dečačić vidno prestrašeno stoji uz krevet, počinje da urla da dete dođe. Mališan se na tren spušta ispod kreveta, a čuje se i dečije: “Neću”.

Kreće urlanje: “Dolazi ovamo!” i u sobu ulazi devojčica. Navodna majka je hvata za ruku i silovito baca na krevet pored nje. Drugom rukom kreće da batina šestogodišnje dete, a potom sledi niz udaraca obema rukama u glavu.

Dok devojčica leži na krevetu i plače od bola, plač stiže i od njenog brata. To je naizgled dodatno razjarilo ženu koja i njemu kaže: “Dolazi ovamo”, a potom udara šamar četvorogodišnjaku. Uz preteće: “Dolazi ovamo, dolazi ovamo više” mami dete da bi ga uhvatila i počuvala za uvo, a potom isto radi i devojčici.

Dok snimak paraju krici nemoćne dece, ona nešto urla na njih dodeljujući im novu turu udaraca. Deca se sklanjaju na krevet da bi od navodne majke dobili povik: “Govedo, smrdljivo!”

Mališani sedaju jedno pored drugog, ali žena urla na njih. Četvorogodišnjak ponovo dobija šamar, a navodna majka ga tera povicima iz sobe uz novi udarac u predelu glave zbog kog dečak udara u vrata pre nego što uspeva da pobegne. Žena potom tera i devojčicu. Deca odlaze, plač se nastavlja. Žena izlazi za njima vičući, čuju se dva snažna udarca vratima, a ona se vraća u sobu u kojoj je kamera uz salvu uvreda upućenoj deci: “G***a jedna smrdljiva, u usta vas j***m mrtva i sve redom”. Do kraja snimka to je ponovila nekoliko puta.

Otac dece, A. S. iz Leskovca, kako je predočio pojedinim medijima, navodno nije znao za nasilje dok nije video snimke na kojima, kako kaže, njegova supruga (29), inače zdravstveni radnik, krvnički tuče decu. U postupku koji je pokrenut, ona se brani tvrdnjom da su snimci namešteni, a njeni advokati traže izuzeće iz dokaznog materijala.

Prema informacijama lokalnih medija, A. S. je podneo tužbu za razvod braka, a slučaj nasilja prijavio policiji. Istovremeno, navodno će se pred sudom i on naći kao osumnjičeni zbog pojedinih navoda njegove supruge za nasilje u porodici.

Deca su danas sa njim, po nalogu Centra za socijalni rad.