GOST U KAFANI ZABORAVIO TORBICU SA 12.000 EVRA: Za sto sela porodica sa decom, otac je uzeo ALI NIJE VRATIO, a sad MOŽE NA ROBIJU

Na Instagram profilu “Moj Beograd” danas je objavljen snimak iz restorana na Autokomandi, na kom se vidi kako su muškarac i žena s dvoje male dece navodno uzeli torbicu koju je zaboravio drugi gost.

U torbici je, kako se navodi, bilo 12.000 evra. Vlasnik Iso Murić sada nudi novčanu nagradu za onog ko prepozna ovaj par.

“Dana 4. novembra, pre početka fudbalske utakmice u restoranu Staro Užice na Autokomandi, za stolom desno sedela su dva muška lica, jedan od njih koji nosi crnu jaknu ostavio je torbicu na stolicu ( zaboravio). Nakon njihovog odlaska , za sto sedaju majka i dva maloletna dečaka, posle par sekundi im se priključio otac, koji je uz širenje trenerke ( prikrivanje kamere radi zaštite majke) uzeli torbicu u kojoj se nalazio novac -12000€ i kompletna dokumenta na ime Iso Muric. Ukoliko neko prepozna porodicu sa slike i snimka da se javi u inboks – novčana nagrada za informacije !!!”, navedeno je na Instagram profilu „Moj Beograd“.

Snimci sa sigurnosnih kamera poslati su nadležnim organima, a očekuje se da muškarac koji je odneo torbu uskoro bude uhapšen.

Budući da su ovakve situacije česte, i da vam se svakom može desiti da pronađet neku vrednu stvar, podsećamo kako se takva situacija tretira u Krivičnom zakoniku (“Sl. glasnik RS”, br. 85/2005, 88/2005 – ispr., 107/2005 – ispr., 72/2009, 111/2009, 121/2012, 104/2013 i 108/2014).

U članu 207, stav 5, situacija u kojoj neko pribavi tuđu pokretnu stvar, do koje je slučajno došao ili je pronašao, kazniće se novčanom kaznom ili zatvorom do jedne godine. Ovakvo krivično delo zove se utaja, jer je neko nešto utajio, prikrio.

U tim situacijama kada neko nešto nađe, vrlo je bitna stvar da je imao mogućnost da je vrati, ili odnese u najbližu policijsku stanicu, a nije to učinio. Zbog toga se tretira kao utaja. Takođe visina novčane kazne zavisi od vrednosti stvari koju je pronašao.

Prema članu 210, Krivičnog zakonika, ako je vrednost nečega što je neko uzeo, manja od 5.000 dinara, osoba se ne može teretiti zbog toga

(Kurir.rs)